TUDTA?

 

Ciprus neve a görög ‘réz’ szóból származik.
A réz görög neve: kypros. Több történész szerint ez az ókori idők rézbányászatára utal. A világ 5 leggazdagabb rézérc lelőhelyek egyike Cipruson, a Troodos hegységben van.

rez-cyprus.jpg

Ciprus sokak második otthona.
Mivel az árak alacsonyabbak, mint a legtöbb nyugat-európai országban, sokan választják a téli vagy nyári otthonuknak a szigetet, sőt: a kiváló elhelyezkedésének köszönhetően egyre többen költöznek ki állandó lakhelyükké választva Ciprust, a szerelem szigetét!

royal-sun17.jpg

A híres lefkarai csipke...
Lefkara városa az készített csipkének, kézimunkának és evőeszközöknek köszönhetően vált világhírűvé. Az elbeszélések szerint még maga Leonardo Da Vinci is ide jött, hogy a milánói székesegyház oltárára csipkét vegyen. Az utolsó vacsora című művén is megtalálhatóak a lefkarai csipke híres motívumai

lefkara-csipke.jpg

Vigyázz, teknős!
Észak Ciprus leglátogatottabb partjai között szerepel a Teknős-part (Alagadi Beach), az Arany-part (Golden Beach) és a Ronnas-part. Itt zajlik minden évben a teknős vándorlás. A cserepes teknősök kora tavasszal jönnek ide fészket rakni, amikből a nyári hónapok alatt kelnek ki az utódok. A természetvédők a költés után rendszeresen meg is jelölik a fészkeket, hogy senki ne háborgassa őket. Első útjuk azonnal a Földközi-tengerhez vezet, ám vonulásukat figyelemmel lehet követni, hiszen 1978-ban történt a vonulási terület védetté nyilvánítása. Azóta csoportos programokat szerveznek a babyteknősök szabadon engedéséhez.

tekik.jpgTovábbi érdekes tényekért kövessen minket Facebookon és Instagramon is!

Szeretné Ön is megtapasztalni a ciprusi életérzést? Szeretne egy biztos, jövedelmező befektetést? Érdeklődjön ingatlanjainkról kollégáinknál! Vegye fel velünk a kapcsolatot az Önnek tetsző projekttel vagy ingatlannal kapcsolatban!