A vár dokumentált története 1191-ig nyúlik vissza, amikor Oroszlánszívű Richárd elfoglalta a várat Isaak Komninosztól, Ciprus bizánci császárától.

Kantarát jelzőállomásként használták a nyugatra fekvő Buffavento várával való kommunikációra. Jelentősége a 16. században elhalványult, amikor a velencei katonai stratégák a védelmet illetően inkább a tűzerőre, mint a magaslatra kezdtek támaszkodni. 1521-ben áthelyezték innen a helyőrségüket, és a várat nyitva hagyták a Kantaráról szóló legendák által mesélt kincsek után kutató fosztogatók előtt.

privilege-video-masolata-3.png

Ma a vár jól megőrzött, északi része látható, tornyai és falai még mindig határozottan állnak. A külső bejárat a ma már kissé benőtt barbakánba vezet. Az északi és a déli torony őrzi a belső bejáratot, ahol a várba léphetünk. Belül a helyőrség, latrinák és egy ciszterna található.

A komplexum legmagasabb pontja a kilátótorony, ahonnan fáklyákat gyújtottak, hogy figyelmeztessenek a közelgő veszélyre. A vár délnyugati végén további helyőrségek és a postakapu található, amelyet a csapatok felszabadítására és a leendő támadók felkészületlen elfogására használtak. Az északi torony teteje keskeny, kerítés nélküli és szédítő, de a kilátás hihetetlen!

privilege-video-masolata-4.png

Ingyenes térképet biztosítanak; körülbelül egy órára lesz szükség ahhoz, hogy mindent megnézzünk. A gyerekeket mindig felnőtt kísérje, mivel a helyszínen vannak elkerítetlen lejtők, rögös utak és fedetlen lyukak.

Iskele-től, - ahol a legtöbb projektünk található - körülbelül 30 percet vesz igénybe a vár elérése. A tengerpartról keskeny, kanyargós (de könnyen járható) úton felfelé haladva érjük el a gyönyörű Kastélyt, ahol eszméletlen látványban lehet részünk. Keressen bennünket, ha érdeklik Ciprusi Ingatlanok befektetés céljából!

Válogasson Ön is, épülő és kész projektjeink kínálatából!

KATTINTSON IDE!