Legutóbbi cikkünkben említettük, hogy Európa-szerte megkezdték a korlátozások enyhítését. Ciprus külön taktikát fejlesztett ki annak érdekében, hogy a járvány okozta károkat fokozatosan számolhassák fel a szigetországban.

Május 4-én reggel 6 órától lépett érvénybe a 3 lépésből álló feloldási metódus első fázisa. A tervezet szerint június elején már újra teljes életet élhetnek a szigetlakók és turisták egyaránt.  

A turizmustól függő országok szigorú feltételekkel ugyan, de sorban kezdik feloldani a korlátozásokat. Cipruson a jelenlegi légtérzár május 28-ig van érvényben. Eddigi információink alapján június 9-étől érkezhetnek túristák a szigetre. Hivatalos bejelentés a jövő hét folyamán várható.


A Magyar Állam Konzuli és Állampolgársági Főosztálya naponta frissülő oldala ad tájékoztatást minden magyar állampolgárnak a szigetország aktuális helyzetéről. A ciprusi kormány által kidolgozott többlépcsős ütemterv részleteiről olvashatnak az alábbi linkre kattintva: konzuliszolgalat.kormany.hu

 

A koronavírussal összefüggő friss hírekről a következő honlapon lehet tájékozódni (angol nyelven): https://www.pio.gov.cy/coronavirus/en/info.html

 

cyprus.jpgcyprus-bg.jpgdsc9381.jpg

 

TOVÁBBI KÉPEK ÉS INFORMÁCIÓK FACEBOOKON ÉS INSTAGRAMON IS!