A BLASZ III. osztály 1. csoportjában szereplő Ferencvárosi Football Club ciprusi edzőtáborba utazott, és a kedd esti sikeres landolás és az éjszakába nyúló szállásfoglalás után, Csoma Gábor, az FFC elnöke és játékosa, valamint Tóth Balázs, a gárda vezetőedzője felvázolta a csapattagoknak, a szombat estig tartó felkészülés részletes programját.

Megtudhattuk, hogy a reggeli és esti tengerparti futások után, napi egy edzés, illetve egy (nem hivatalos) edzőmeccs is vár a BLASZ III-as alakulatra.

Az Észak-ciprusi Iskelébe érkező 19 fős keretet, 1 kapus és 18 mezőnyjátékos alkotja, a csapat legfiatalabb tagja nincs még 18 esztendős, a pályán elengedhetetlen rutint pedig 44 éves futballista biztosítja.

A magyar hatodosztályban szereplő FFC egy helyi csapattal is összeméri erejét pénteken, természetesen erről az edzőmérkőzésekről is részletesen tudósítunk majd. 

A körülményekre mindenesetre nem lehet panaszuk a magyar klub játékosainak, a csapat szállásául szolgáló Courtyard Long Beach Holiday Resort, minden igényt kielégít, élvonalbeli csapatok is megtalálnák benne számításaikat, a szigetországi időjárás a futballra pedig teljesen ideális, a hőmérséklet napközben 16-18 Celsius-fok körül mozog.

A feljutásra vágyó FFC tagjainak igen korán indult a szerdai, vagyis az edzőtábor első napja, hiszen már fél nyolctól mozgolódtak a játékosok, a folyosóra valamelyik “zöld-fehér” szobából Hevesi Tamás (aki egyébként a klub korábbi vezetőedzője is volt) örökbecsű slágere is kihallatszott (Ezt egy életen át kell játszani), így a napindító találkozóra jókedvű, de izgatott játékosok járultak a szakmai stáb elé.

A csapat helyi idő szerint, (egy óra az időeltolódás a magyarországihoz képest) 8.45-kor találkozott már a tengerparti futáshoz ideális öltözékben és a csapat a vezetőedző iránymutatásával, 30 perces penzummal kezdte edzőtáborozását.

A szállodába visszaérve volt játékos, aki a konditermet választotta, más a medencében pihent az ebédig, majd a közös étkezés után, egy óra „csendes pihenőt” kaptak a labdarúgók.

Kora délután busz várta a küldöttséget, és egy közeli és hibátlan minőségű műfüves pályán, a téli felkészülés első labdás edzése is kezdetét vette, egyedül a jelzőbóják hiányoztak, de mivel leleményes nép a magyar, így a labdarúgók váltócipői is pályára léphettek, a bójákat helyettesítendő!

A közel kétórás foglalkozáson Tóth Balázs vezetőedző külön csoportokra osztotta játékosait, amelyeken végig a labdáé volt a főszerep, és a mezőnyjátékosok alaposan megdolgoztatták Németh Dominik kapust is. Az edzés végét 2x15 perces, pörgős, kétkapus játék zárta (volt egy "vészkapus"), így kissé fáradt játékosok indultak vissza a hotelbe az esti étkezéshez.

A vacsorát követő pihenő után, 20 órakor, a napot lezáró kocogásra is sorra került, így igen mozgalmasan telt az Ferencvárosi FC első napja Cipruson. A csapat egyik rangidős játékosa szerint, a tartalmas első napot biztosan érezni fogja reggel az izomzata, de mint mondta, akár a magyarországi mínuszokban, akár a tavaszias Cipruson, ezt a játékot tényleg egy életen át kell játszani…