A Cipruson edzőtáborozó Ferencvárosi Football Club játékosai pénteken meccsnapra ébredtek, hiszen a közös munka utolsó, de legfontosabb állomása, Çanakkale TSK elleni felkészülési meccs zárta az FFC iskelei összetartását.

A megszokott, reggeli tengerparti futást, Tóth Balázs vezetőedző labdás bemelegítésre, illetve közös „fürdőzésre” cserélte, de csak a legbátrabb játékosok csobbantak a 17 Celsius-fokos Földközi-tengerben.

A közös ebédet követően a csapat Famagustára utazott, hogy az élvonalban szereplő és kilencszeres bajnok, Mağusa Türk Gücü vendéglátását élvezve, csodálatos környezetben játssza le felkészülési mérkőzését az Észak-ciprusi másodosztályban szereplő, szintén zöld-fehér színeket képviselő, Çanakkale ellen.

fradi-szurkolok-edzomeccsek-ciprus.jpg

A mérkőzés helyszínéül szolgáló, Dr. Fazil Kucuk Stadium festői környezetben, Ciprus legnagyobb, kikötője, illetve az azt védő vár ölelésében fogadta az FFC játékosait, lenyűgözve a magyar csapat tagjait.

A baráti fogadtatás után, az öltözőben Tóth Balázs vezetőedző, és a csapat kapitánya, Bolgár Roland tartott a játékosokat lelkesítő beszédet, és helyi idő szerint 14.30-kor futottak ki a Ferencvárosi Football Club játékosai a pályára, hogy 30 perces pörgős bemelegítés után, kezdetét vegye a klub történtének első külföldi fellépése.

Igaznak bizonyultak a korábban szerzett információk, miszerint a ciprusi ellenfél NB III-as szintet képvisel, hiszen gyorsan és agresszíven játszottak a Çanakkale fiatal játékosai.

Az FFC a: Németh Dominik – Balogh Csaba, Bolgár Roland, Szántó Dániel, Kész Ádám – Pinte József, Bőhm Patrik, Farnadi Gábor. Csenteri Csaba – Pirik Tamás, Merza Ábel összeállításban kezdett, a cserék között foglalt helyett Ferincz Péter, Bányász Attila, Igor Zincenko, József Dávid, Tímár Péter, Beri Dániel és Csoma Gábor.

Az első negyedórában többet birtokolta a labdát a hazai együttes, de az első gólszerzési lehetőség a Ferencvárosi FC előtt adódott, majd Ábel nagy lehetőségét védte bravúrral a hazaiak kapusa.

A mérkőzés előrehaladtával a Çanakkale egyre nagyobb nyomást gyakorolt az FFC-re, de a vendég zöld-fehérek stabilan védekeztek, és bár az első félidő utolsó pillanataiban, 18 méteres szabadrúgásból a kapufát találta el Hakan Yazici, gól nélküli állással vonultak szünetre felek.

A második játékrész első percében viszont egyből gólt láthatott a meccsre kilátogató közel 150 néző: Eran Kandemir gyönyörű találattal szerezte meg a vezetést a Çanakkalének, a támadó a 16-oson belül mellel átvett labdát ollózva küldte Németh hálójába. A több bravúrt is bemutató 26 éves kapus is csak tapsolni tudott a gólszerző irányába, majd természetesen az összes védője haját leordította, hogy hogyan is maradhatott ennyire üresen a ciprusi játékos…

A fiatal hálóőr kiabálását még további három alkalommal hallotta a közönség, hiszen 4-0-ra nyert az Észak-ciprusi másodosztályú együttes a Ferencvárosi Football Club ellen.

 

Tóth Balázs vezetőedző a mérkőzésen az összes labdarúgójának játéklehetőséget adott, és elégedetten értékelt a találkozó után: 

„Kemény hét után vannak a fiúk, a fizikai fáradtság természetes a napi három edzés után, de örömteli, hogy a számomra értékmérő első 45 percben nem kaptunk gólt, sőt, ha kicsit higgadtabbak vagyunk, a vezetést is megszerezhettük volna. Minden játékosomnak lehetőséget adtam, és ezúton is köszönöm nekik, hogy fegyelmezetten és a klub jóhírét keltve dolgozták végig ezt a 4 napot.”

Az 54 éves szakember külön kiemelte, hogy a támadó sorba érkező, komoly futsalos múlttal is rendelkező Pirik Tamás egyből beilleszkedett csapatába, és komoly erősítést jelent a támadó szekcióban. 

A FFC csapatkapitánya, Bolgár Roland is pozitívan értékelte a ciprusi felkészülést:

„A fantasztikus körülményeket, amivel szembesültünk az edzőtábor alatt, csak a még fantasztikusabb helyen elhelyezkedő küzdőtér tudta felülmúlni. Szerintem, minden csapattársam nevében mondhatom, hogy nagyon vártuk azt, hogy összevethessük tudásunkat egy helyi csapattal.  Folyamatosan ment a duma az edzéseken, vajon milyen gárdával fogunk találkozni, és mindenki nagyon izgult, ami látszódott is a mérkőzés elején, mert nagyon szerettünk volna nyerni, és méltóképpen képviselni Magyarországot, és a klubbot. A szimpatikusan, de harcosan küzdő ellenfél komoly játékerőt képviselt, ráadásul „lendületben voltak”, hiszen pár hete még tétmeccset játszottak, míg mi éreztük az egész heti munkát, de amíg bírtuk kondival, becsülettel odatettük magunkat és egy nagyon jó iramú mérkőzésen vagyunk túl. Összeségében elégedettek lehetünk mindenki küzdésével a pályán, remélem a „Mester” is elégedett velünk. Sajnálom, hogy nem tudtunk gólt szerezni, pedig megvoltak a lehetőségeink, de még csak a felkészülés elején vagyunk. Nagyon jó megmérettetés volt ez számunkra, csak profitálhatunk a tavaszra ebből az edzőtáborból, illetve meccsből és nem lehet más a célunk csak a feljutás!”

Csoma Gábor, az FFC elnöke a gárda legújabb mezét ajándékozta a vendéglátó klub elnökének, és az FFC is kapott egy dresszt emlékbe a Çanakkale TSK-tól.

A mérkőzést követően a csapat közös PCR-tesztelésen vett részt, és tért vissza a hotelbe. A közös vacsorán a 44 éves elnök úr a hotel igazgatójának és személyzetének is megköszönte a szíves vendéglátást, a csapat tagjai pedig részletesen kielemezték a meccset, de immár a bárban…  

A klub szombaton közös kiránduláson és városnézésen vett részt, majd este elhagyták Ciprust és végül épségben megérkeztek Magyarországra!