A WIZZ Air Európa legnagyobb légitársasága, évente több millió utassal a fedélzetén sikeresen működik, így a bizalom jelének tekinthető, hogy a magyar fapados légitársaság az OAG iparági adatszolgáltató közleménye szerint megnyitja 28. légikikötőjét Larnaca városában. A légitársaság két Airbus A320 típusú repülőgéppel állomásozik majd a szigeten júliustól.


A bázis megalakulásának köszönhetően több, mint 100 új munkalehetőség adódik majd, mind a légitársaságnál, mind a kapcsolódó iparágak területén.

A légi kikötő tulajdonképpen olyan repülőteret jelent, ahol egy légitársaság személyzete és gépállománya állandóan jelen van. A repülőknek nem feltétlenül kell azonos farokszámmal/jelzéssel rendelkezniük. A személyzet tagjai nem hotelben éjszakáznak, hanem nap végén hazatérnek.

Ez azt fogja jelenteni, hogy ezek a fontos útvonalak 16 év után bővítésre szorulnak, így a légitársaság hamarosan terjeszti majd útvonalait Larnacából.

A két Airbus A320 repülőgép 11 új útvonalai Larnaca városából a következők lesznek: Athén, Thessaloniki, Billund, Koppenhága, Dortmund, Memmingen, Karlsruhe, Salzburg, Suceava, Turku és Wroclaw.

A felsorolt helyek a ciprusi Kormány engedélye alapján kerültek listára, így ezek az új desztinációk a ciprusi turisztikai ág fellendítésére is szolgálhatnak majd a jövőben.

 

Csütörtökön Larnacában tartott sajtótájékoztatón a WIZZ Air Group vezérigazgatója Váradi József elmondta:
“A Larnacai Nemzetközi Repülőtér 10 éves sikeres üzemeltetése után büszkén jelentem be az új légi báziunkat. Itt látunk lehetőséget és keresletet az olcsó utazásra Ciprusra, hiszen most ez a sziget az egyik legnépszerűbb és leglátogatottabb a turisták körében. Mi elköteleztük magunkat a ciprusi utazások fejlesztése mellett, valamint olcsóbb utazási lehetőséget biztosítunk Larnacába vagy onnan más országokba, mindemellett betartjuk a legmagasabb színvonalú higiénés szabályokat is.”


Eleni Kaloyirou, a Hermes Airport vezérigazgatója hozzátette: A 28. repülőbázis megnyitása a WIZZ Air részéről ezekben a nehéz időkben egy olyan esélyt ad az ágazatnak, ami nagy bizalmat adhat az utazásra, így Ciprus lehet a tökéletes nyaralás úticélja. 

A légitársaság nemrégiben jelentett be néhány fokozott higiéniai előírást az ügyfelek és a személyzet egészségének biztosítása érdekében. Az új protokoll részeként a utastérben szájmaszkot az utas és a személyzet egyaránt köteles viselni, illetve a személyzetnek a gumikesztyű használata is kötelező. 

A társaság gépeit rendszeresen fertőtlenítik egy különleges ködképző folyamattal, melyet antivirális oldattal végeznek el és a WIZZ szigorú napi takarítási ütemtervének betartásával az összes légitársaság gépállománya fertőtleníthető egy éjszaka alatt ugyanazon módszerrel. 


Várhatóan 600 000 turista érkezik a szigetre augusztusban - kezdte mondatát Yiannis Karousos közlekedésügyi miniszter az eseményen.
“Meg kell tennünk az erőfeszítéseket, amelyek javítanák az országok közötti csatlakozást, miután megegyeztünk Európa legnagyobb légi társaságával, a WIZZ Airrel, akik állomást hoznak létre a Larnacai Nemzetközi Repülőtéren” - a miniszter hozzátette - “Kezdetben két repülővel indulunk, később, ahogy a gépek száma növekedik, úgy a légitársaság bővíteni kívánja úticéljait további 11 útvonallal és 7 országgal.”

Hozzátette, az is hozzátartozik, hogy Ciprus számára ez nagyon fontos, mind turisztikailag, mind pénzügyileg, hiszen munkahelyeket hoznak létre és tény, hogy a vállalat szándéka az utasforgalom növelése, és így versenyben maradhassanak más légitársaságokkal, szintén fontos tényező. 

A turisztikai miniszter napi kapcsolatban áll minden légitársasággal - tette hozzá Karousos - összehangolt munkával sikerülhet még több úticélt létrehozni. Beszélt továbbiakban a korlátozások fokozatos megszűnéséről június 9-től. Míg néhány országból érkezőktől egészségügyi igazolást kell kérnünk, úgy véli, hogy az országok tendenciája az idő múlásával fejlődik majd és a dolgok hamarosan könnyebbé válnak a Ciprusra utazók számára. “Az elvégzett számítások és az eddigi adatok alapján” - folytatta - “Augusztusban mintegy 600 000 turistát várunk Ciprusra”


A turisztikai miniszterhelyettes Savvas Perdios örömét fejezte ki arról, hogy a nemzetközi médiumok is beszámoltak Ciprusról és hogy milyen gyorsan sikerült túljutni a világjárványon a szigeten illetve hogyan kezelik majd a helyzetet a jövőben.

“Az a tény, hogy Ciprus úgy döntött, hogy aki a szigeten tartózkodása alatt fertőződik meg annak, és családjának állják a kezelését illetve tartózkodási költségeit csak néhány ország tudná megtenni.” - mondta. “Külföldi partnereink örömmel fogadják ezt és azt hiszem ez lesz az egyik erősségünk idén.” - tette hozzá.


Az új bázis létrejöttével a WizzAir 2020 júliusától 11 új szolgáltatást/úticélt vezet be 7 országban Larnacából. Az új járatokra foglalható helyek már 24.99 Eurótól elérhetőek a wizzair.com oldalon vagy a légitársaság applikációján keresztül.


Forrás: cyprus-mail.com


TAPASZTALJA MEG VELÜNK A CIPRUSI ÉLETÉRZÉST! VÁLOGASSON AZ ÉPÜLŐ ÉS KÉSZ INGATLANOK KÖZÜL ÉS TALÁLJA MEG VELÜNK ÁLMAI OTTHONÁT VAGY EGY KEDVEZŐ BEFEKTETÉST A SZERELEM SZIGETÉN!

Várjuk megkeresését az info@ciprusiingatlanok.hu email címen vagy a www.ciprusiingatlanok.hu oldalon a kapcsolatfelvételi lehetőségek valamelyikén!