Long Beach

A Long Beach Iskele az egyik legszebb, leghíresebb partszakasz Észak-Cipruson. Ez a terület, amely különösen az utóbbi időben a kereskedők és a turisták kedvencévé vált, elég sokféle utazót és befektetőt fogad. A fehér homok, a pálmafák és a végtelennek tűnő sétálóutak, valamint a közel 25 kilométeres tengerpart mára Észak-Ciprus egyik legkedveltebb területe. A nyugalom, elengedhetetlen minden befektető és utazó számára, és mindenki, aki a ciprusi életérzés megtapasztalására vágyik békét és nyugalmat talál İskele Long Beach területén. Egyedülálló, tiszta strandjai napozóágyakkal, hosszú kerékpáros és túraútvonallal, valamint játszótérrel, strandbárral és étteremmel rendelkezik. A strandok csupán rövid sétatávolságra vannak a legtöbb eladó ingatlanunktól .

1-long-beach.jpg

Kék lagúna strand

A Pafostól északra, az Akamas-félsziget Nemzeti Parkjának szélén található Blue Lagoon Beach egy tiszta, békés strand. Itt meleg, kristálytiszta vizet talál, ám nem túl sok homokot, és a legtöbb ember, aki ide jön, inkább úszni, mint napozni jön. A tengerpartra való eljutás némi elkötelezettséggel jár, szerencsére rengeteg cég kínál charter- és csoportos hajókirándulásokat a lagúnához.Lara Beach

Ha inkább a kilátást részesíti előnyben a napozóágyak nélkül, akkor az Akamas-félszigeten található Lara Beach lehet, hogy pont az, amit keres. Az itteni strand védett területnek minősül a zöld és a rőtfejű teknősök fészkelőhelyeinek sokasága miatt, ami azt jelenti, hogy itt nincsenek nyugágyak, nincsenek vízi sportok, és kevés a létesítmény (bár van egy étterem, amelynek terasza a strandra néz, ha szeretne egy italt elfogyasztani és megnézni a naplementét). 


Korall-öböl

A Pafostól rövid autóútra, Peyia területén található Coral Bay Beach a régió egyik legjobb strandja, amely családokat, fiatal párokat és egyedül strandolókat egyaránt vonz. Ez az aranyszínű, mindkét végén mészkőből alakult csúcsokkal övezett szakasz sekély, nyugodt vizet kínál, amely az úszást gyerekjátékká teszi, valamint rengeteg helyet, ahol enni, inni és szórakozni lehet éjjel-nappal.Cape Greco és Konnos Beach

Ha valaha is kapott már képeslapot Ciprusról, jó eséllyel láthatta a Cape Greco ikonikus Kamara tou Koraka sziklaalakzatának képét. Bár közvetlenül az ösvényekkel teli nemzeti park partjainál van néhány kis fürdőhely, ha igazi strandolásra vágyik, akkor a legjobb, ha a szomszédos Konnos Beach felé veszi az irányt, amely Ciprus egyik legjobb homokos strandja. A sziklás fokról egy sziklás túra útvonalon keresztül érhető el és nyugodt vizet, finom arany színű homokot kínál. 


Aphrodité sziklája és strandja

A hivatalosan Petra tou Romiou, azaz a Rómaiak sziklája néven ismert Aphrodité sziklája és strandja népszerű megállóhely a Pafost Limassollal összekötő parti autópályán. Itt nem találja meg az üdülőhelyi negyedben megszokott púderes homokot és nyugágyak sorait, de ami a strandról hiányzik a kényelemben, azt a legendával pótolja - az itt a kilátást uraló tengeri halomról úgy tartják, hogy itt született a szerelem istennője, Aphrodité a habzó tengerből. A kalandvágyó utazók megfelelő lábbelivel felmászhatnak a tetejére, ahonnan remek kilátás nyílik a Földközi-tengerre. A stranddal szemben egy kis parkoló is található (egy földalatti alagúton keresztül érhető el).Makronissos strand

A Makronissos Beach egy három, egymással összekapcsolt strandból álló sorozat gyűjtőneve, és egykor bulihelyként volt ismert, ami nagyrészt az itt évekig megrendezett Kandi Fesztiválnak, azaz a Kandi Beach Party-nak köszönhető. Manapság Makronissos inkább a családokat vonzza, mint a bulizókat, köszönhetően a puha fehér homoknak, a nyugodt víznek és a bőséges vízi sportolási lehetőségeknek, különösen a nappali órákban. Az itteni tengerparton találhatóak a Makronissosi sírok is, egy 19 sziklába vájt sírból és egy szentélyből álló sorozat, amely a hellenisztikus és római korból származik.


Fügefa-öböl

A Protaras Beach néven is ismert, hangulatos Fig Tree Bay strandja Ciprus legjobb családi strandjai közé tartozik. A legalább a 17. század óta itt álló fügefáról elnevezett kis hely rengeteg szolgáltatással, többek között napozóágy-kölcsönzéssel és öltözőkkel várja vendégeit, és a főszezonban úszómester is szolgálatban van. Az igazi vonzerőt azonban - különösen a kisgyermekes családok számára - a sekély, kristálytiszta víz jelenti, amelyben az úszás gyerekjáték.


Nissi strand

Az Ayia Napától néhány mérföldre nyugatra fekvő Nissi Beach körülbelül 600 méter hosszú, így bőven marad hely a nyaralók nagy tömegének, akik azért jönnek ide, hogy a tengerpart porhanyós homokján napozzanak és a nyugodt vízben ússzanak. A strand a nevét a kis szigetről kapta, vagy görögül nissi, amely a parttól egy rövid úszásra vagy gázolásra található. Míg a víz itt éppen megfelelő a kezdő úszók számára, a színtér határozottan felnőttebb, és a nyári és őszi hónapokban rendszeresen előfordulnak a hangos elektronikus zenére szervezett strandpartik.


Jelenleg ezek a standok akár 2-3 órányira is lehetnek Öntől! Ha szeretne csupán sétatávolságra élni az itt említett területektől vegye fel velünk a kapcsolatot és megtaláljuk Önnek az legközelebbi elérhető ingatlanunkat! Alacsony kezdőrészlet, személyre szabott fizetési ütemezés és felejthetetlen élmények! Tapasztalja meg velünk a már sokszor emlegetett ciprusi életérzést és vásároljon nálunk vagy fektessen be a Ciprusi Ingatlanok segítségével! 

62250914-2204229569689934-2478450997446311936-n.jpg